2014-06-21

Braškių ir baltojo šokolado putėsių tortas


Jeigu esate lengvų, gaivių tortų mėgėjai, jis Jums turėtų patikti. Taip, paveikti su juo yra ką, bet galimybė nusivilti visai menka. Ko gero, biskvito gamyba užima mažiausiai laiko. Kremai pagaminami nesudėtingai, tačiau su jais reikia dirbti gana atsargiai ir neužsižiopsoti įdėjus į šaldytuvą, kad nesutirštėtų per daug. Patikėkit, tortas dieviško skonio. Nors ir su keliais trūkumais.
Pripažinsiu, man mažumėlę trūko kremo, o galbūt buvo per daug biskvito. Kitą kartą tiesiog dėčiau apatinį biskvito sluoksnį, tada šokoladinius putėsius, ant jų - braškių putėsius ir viską užpilčiau trintų braškių želė. O dabar, kadangi kremai greit stingstantys, biskvitai nespėjo pakankamai sumirkti (nors ir laisčiau sirupu), todėl liko gana sausoki.
Jeigu nemėgstate rūgštumo, į paskutinį trintų braškių sluoksnį įberkite šiek tiek cukraus. Nors aš jo nedėjau, tiesiog trintas braškes sumaišiau su ištirpinta želatina ir užpyliau ant torto. Viršus gavosi maloniai rūgštus, smagiai atmušė baltojo šokolado putėsių saldumą..

Biskvitui:
  • 300 g miltų,
  • 150 g cukraus,
  • 4 didelių kiaušinių,
  • 2 v.š. lydyto sviesto,
  • 1 a.š. citrinos ekstrakto.

Sirupui:
  • 6 v.š. virinto vandens,
  • 3 v.š. citrinos sulčių,
  • 2 v.š. cukraus.

Baltojo šokolado putėsiams:
  • 170 g baltojo šokolado,
  • 2 v.š. citrinos sulčių,
  • 2 v.š. cukraus,
  • 1 v.š. želatinos,
  • 350 g grietinėlės

Braškiniams putėsiams:
  • 270 g šviežių braškių,
  • 60 g baltojo šokolado,
  • 2 v.š. citrinos sulčių,
  • 1,5 v.š. želatinos,
  • 4 v.š. cukraus,
  • 400 g grietinėlės.

Trintų braškių sluoksniui:
  • 200 g šviežių braškių,
  • 2v.š. želatinos.

Biskvito gamyba
Biskvitui kiaušinius išplakame su cukrumi (aš kaip visada plakiau elektriniu plakikliu ne mažiau kaip 15 minučių). Supilame lydytą sviestą, citrinos ekstraktą, lengvai, tešlą braukdami nuo kraštų įmaišome persijotus miltus. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir biskvitą kepame 180 l. orkaitėje 50 min.
Baltojo šokolado putėsių gamyba
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Grietinėlę standžiai išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis, įmaišome ištirpusią ir atvėsusią želatiną, šokoladą. Kremą dedame į šaldytuvą valandai.
Braškių putėsių gamyba
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Maisto smulkintuvu sutriname braškes. Grietinėlę standžiai išplakame mikseriu su cukrumi ir citrinos sultimis. Supilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną, įmaišome šokoladą, braškių tyrę. Kremą statome į šaldytuvą valandai.
Trintų braškių sluoksnio gamya
Braškės sutriname maisto smulkintuvu. Želatiną išbrinkiname, išlydome, atvėsiname, įmaišome į braškių tyrę. Dedame į šaldytuvą.
Torto surinkimas
Atvėsusį biskvitą perpjauname perpus. Į torto formą atsegamais šonais dedame biskvitą, sulaistome sirupu, lygiu sluoksniu užpilame baltojo šokolado putėsius. Dedame antrą biskvito sluoksnį, sulaistome sirupu ir užpilame braškinius putėsius. Dedame į šaldytuvą. Kai braškiniai putėsiai būna gana kieti, užpilame trintų braškių sluoksnį. Ir tortą vėl statome šaltai nakčiai.

Torto viršų aš puošiau braškėmis, aplietomis juoduoju šokoladu ir pabarstytomis kokosu, mėtų lapeliais.

1 komentaras: